Lämna bort din redovisning i Stockholm

20 juli 2021 jonas olsson

Har du mer kvitton än vad du hinner bokföra, är det en lysande idé att lämna bort jobbet till en redovisningsbyrå. Där finns det kunniga och effektiva medarbetare som tar sig an dina papper och bokför dem enligt konstens alla regler. Det betyder i klarspråk att de följer bokföringslagens bestämmelser och ser till att du får alla dina transaktioner rätt bokade.

Du har hela tiden en regelbunden kontakt med din bokföringsbyrå, så du vet precis vad det är som händer. Du får listor och rapporter, både när det gäller skatt och moms, men firman som sköter din redovisning i Stockholm gör allt du ber dem om. De gör beräkningar på hur mycket moms och skatt du ska betala och sköter också rapportering till myndigheterna, i detta fall Skatteverket.

 

Ett rutinärende bland många

En del företagare är ängsliga över att någon annan ska se deras affärshemligheter, till exempel vilka kunder de har eller vad deras leverantörer har för priser. Det är självklart att dina företagsuppgifter hanteras med sekretess, och de kommer inte vidare.

Ibland ser man att en revisor har uppemot ett hundratal klienter. Revisorn är precis som en präst eller advokat mycket förtegen om vilka han jobbar med. Din redovisning är ett rutinärende bland många, och den hanteras professionellt.

 

Skönt att det blir rätt

Ibland är det företagarens fru som gör bokföringen, och det blir ett nödvändigt ont med alla papper som läggs i högar därhemma. Det är också lätt att kostnaderna hamnar i fel kolumn eller att man helt enkelt bokför lite som man tror att det ska vara.

Felaktigheter kan vara svåra att rätta till i efterhand när man inte får ihop sina saldon, och det kan vara skönt att en redovisningsbyrå tar hand om alltsammans och gör det rätt från början. Då kan man också lita på de rapporter och listor man får ut.

Fler nyheter