Vilse i stormen eller själslig stiltje?

Vilse i stormen eller själslig stiltje?

Vårt inre kan vara som ett stormande hav där man seglar i blindo i hopp om att läget ska bedarra. Ibland kan det dock ta längre tid än man hade trott att skymta land och det är då man verkligen kan bli vilsen här i livet. För vem här har inte haft perioder som har känts som detta?

Vilsna inuti oss själva

Många gånger klarar vi av att återigen finna rätt kurs, trots läget, och till slut rida ut stormen. Det kan dock bli så att man fortsätter att segla runt i ett sorts tomt vakuum. Det är då allt möjligt trist dessvärre kan finna en och gripa tag i en.
Olika former av missbruk uppstår till exempel i detta vakuum när man försöker fylla det. Problemet är att det aldrig tar slut, fyllandet av detta tomrum. Istället tenderar man att ta till mer destruktiva metoder i sina försök tills man en dag når ett vägval.
Är det dags att söka hjälp eller att helt försvinna in i missbruket?

Just ordet “missbruk” behöver inte handla om någon sorts preparat. Det kan även handla om sådana saker som datorspel, sex, relationer och vilken inre dialog som man för med sig själv.

Har detta missbruk pågått länge nog kan det många gånger vara så att man behöver yttre hjälp för att kunna ta sig ur det. Genom att besöka en psykiatriker som https://www.rainerstromblad.se/ kan du steg för steg sätta ljuset på ditt inre mörker och låta det lösas upp.

Ibland behövs det som sagt en objektiv person som dessutom är skolad i att leda oss ut från den där stormen som vi befinner oss i. På så sätt kan vi segla med stödhjul, så att säga. Med tiden finner vi sedan egna metoder för att se stormarna när de närmar sig och segla runt dem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *