Spara pengar och tid med 3PL

Spara pengar och tid med 3PL

Spara pengar och tid med 3PL

Ibland när ett företag växer kan det finnas behov för mer utrymme och fler tjänster, då kan en bra lösning vara att anlita en 3PL-aktör. 3PL står för tredjepartslogistik och innebär att man förutom säljare och kund blandar in en tredje part som kan överta logistiska funktioner som exempelvis leverans av varor. Även lagerhållning är en tjänst som det är vanligt att ett företag kan erbjuda genom tredjepartslogistik.

Ett företag kan lättare fokusera på sin kärnverksamhet och ibland även spara pengar på att lägga över tjänster som lagerhållning och leveranser på en tredje part. En 3PL-aktör erbjuder ofta kunder anpassade lösningar så att man kan få hjälp med just de specifika tjänster man har behov av. Förutom att man få mer tid till det som är företagets kärnverksamhet så slipper företaget även alla kostnader som uppstår om man ska ett helt lager själv. Man betalar endast för det utrymme och de tjänster man använder sig av.

3PL har ökat i popularitet sedan mitten av 1990-talet och är idag en erkänd del inom logistik. Skillnaden mellan att använda sig av en logistiktjänst och att anlita en 3PL-aktör är att det innebär så mycket mer än att till exempel frakta en vara från punkt A till B. Med 3PL får man mer än en tjänst och man kan ha kontrakt på flera olika tjänster under en längre tid.

Hillmers Logistik har ett lagerhotell som erbjuder hög kvalitet, flexibilitet och kostnadseffektivt arbete. De sköter lagerhållning och om behovet finns så ordnar de även med transport till slutkunden. Behöver man ytterligare service kan Hillmers Logistik också hjälpa till med packning, pre-pack, omlastning med mera. Uppgifter om lagerhållning, orderhistorik, orderstatus och leveranser finns i ett onlinebaserat kommunikationssystem vilket gör att man enkelt hittar viktig information vid behov. Hillmers Logistik levererar till hela världen, läs mer om deras tjänster på https://www.hillmerslogistik.se/tjaenster#3pl.