Vi finner både inspiration och lr14 batterier mitt i julstöket

23 november 2020 Mikael Barani

Det blir gissningsvis en rätt annorlunda jul i år. Med tanke på läget i Sverige och i världen så blir det troligtvis en högtid utan samma familjära känsla som vi annars har i den kalla vintertid. Det gäller helt enkelt att göra det bästa av situationen och se till att skydda de allra svagaste i vår närhet och ute i samhället.

Julstöket i ny tappning

Som tur är så går det ändå att sprida julglädje, även om vi inte kommer att träffas som vi brukar göra. Det handlar om att förmedla kärlek ändå, och uppfinningsrikedom är något som vi människor är experter på.
Så även om vi kanske är lite mer ensamma i jul när vi dricker glögg, tittar på Kalle Ankas jul och letar febrilt efter just det lr14 batteri som behövs för att driva den där nyligen öppnade radiostyrda bilen, så kommer vi garanterat ändå att känna av julstämningen. Det handlar helt enkelt om att förkroppsliga den där andan som råder den 24 december – vänlighet, värme och generositet.

Låt oss också bygga upp en målbild av en ännu bättre och mer empatisk jul framöver. När vi nu kommer att få lära oss hur det är att fira jul mitt i en pandemi så kan vi också ta sikte på att bli ännu varmare när vi firar jul nästa gång – förhoppningsvis inte i sällskap av något virus.

För om vi låter motgångar och trista tider inspirera oss inför hur vi ska agera i framtiden så kan dessa tråkiga händelser i livet bli startskottet för något nytt, något livskraftigt. På så sätt vänder vi dagens motgångar till framtidens framgångar. 
Det är också så vi kan närma oss övriga utmaningar i livet. Om vi vänder på perspektivet och låter dem sporra oss till att bli bättre människor så har de också fyllt ett konstruktivt syfte.

Fler nyheter