Vägmarkeringar kan göra det lilla extra på en asfalterad yta

06 maj 2022 Cecilia Olsson

editorial

Oavsett om man rör sig i trafiken till fots eller i ett fordon så känns det ofta lugnast om det finns tydliga markeringar som visar hur man ska röra sig. Det känns till exempel betydligt bättre att korsa gatan vid ett övergångsställe (även om man såklart måste se sig om först) och när man kör runt i stadstrafik så kan det kännas extra tryggt att det finns markeringar på asfalten som visar hur man ska bete sig, eftersom man i en stressad situation annars lätt kan hamna fel.

Se till att synas lite extra med hjälp av vägmarkeringar

I trafiken fyller vägmarkeringar helt enkelt en viktig funktion för att det ska vara så säkert som möjligt, men de kan även användas i lite mer lättsamma syften. Vägmarkeringar kan till exempel vara ett bra sätt att synas. Det är kanske inte det vanligaste sättet att göra potentiella kunder uppmärksamma på företaget, men det kan vara ack så effektivt. Med hjälp av vägmarkeringar går det att synas genom strategiskt placerade logotyper på exempelvis parkeringsplatser, uppfarten eller dylikt.

vägmarkeringar

Tydliga markeringar vid lek, spel och sport

Vägmarkeringar kan också vara väldigt effektiva när man vill markera ut exempelvis en basketplan på asfalt. Med tydliga linjer blir det enklare att placera sig rätt och det kan även bidra till att konflikter undviks vid spel. Det går också att göra en skolgård mer intressant genom att skapa roliga spel- och lekmarkeringar. Det är bara fantasin som sätter stopp. 

Ett företag som tar fram lösningar för kunders behov av vägmarkeringar

På Svevia kan de allt inom linjemålning av vägar, gator och andra ytor. De åtar sig uppdrag över hela landet och tar fram anpassade lösningar för varje individuell kund. Det gör att man kan få precis det som det finns behov för målat på asfalten, vare sig det handlar om säkerhet, marknadsföring, aktiviteter eller lek.

Fler nyheter