Trädbeskärning i Malmö gör dina träd långlivade

30 april 2022 patrick pettersson

editorial

Många Malmöbor älskar träd. Många kanske minns sin barndoms träd som man klättrade och byggde kojor i, lekte runt. Eller kanske satt man och läste under trädkronorna en varm sommardag. Andra har kanske minnen av att man karvade in den första kärlekens namn i ett hjärta i ett träd i skogen eller parken. 

Anledningarna kan kort sagt vara många. Och de flesta kan nog namnen på träden i sin omgivning. Men långt ifrån alla vet hur man tar hand om ett träd. Att ha gröna fingrar och pyssla om sina krukväxter är trots allt långt ifrån att vårda ett träd.

De flesta människor, om inte alla, vet vad en trädgårdsmästare gör. Men om någon föreslår att man ska ringa en arborist undrar nog många vad en sådan gör. Det låter nästan som en fråga man skulle kunna få i ett frågesportprogram på tv. En arborist är en trädexpert som framför allt sysslar med att beskära och vårda träd, men denne kan även hjälpa till att plantera och ge värdefull rådgivning om hur man tar hand om sina träd.

 

trädbeskärning Malmö

Var rädd om dina träd

Ibland kan träd som växer i bebyggd miljö behöva lite extra omsorg för att växa. Att vända sig till en arborist med mångårig erfarenhet av trädskötsel för trädbeskärning i Malmö kan ge dina träd en längre livstid och en god möjlighet att må bra och växa sig större.

En arborist vet hur man undviker sjukdomar och vilka delar man behöver beskära för att få dina träd att sträcka lite extra på sig. Ibland vill det sig dock inte bättre än att ett träd behöver sågas ner, kanske på grund av sjukdom, eller så utgör det en risk för omgivningen. Även detta kan en kunnig arborist bistå med om det behövs. Var rädd om dina träd, kontakta en erfaren arborist redan idag: https://www.aliasarborist.se/traedbeskaerning/traedbeskaerning-malmoe.

Fler nyheter