Stiliga fasadskyltar i Malmö

27 juni 2022 Lily Hansen

editorial

Tråkiga husfasader finns det gott om i Malmö och i de flesta andra städer. En stilig fasadskylt kan liva upp vilken grådaskig fasad som helst. Anledningen till att det sitter fasadskyltar uppe är förstås inte för att göra det snyggare, även om det är en positiv bieffekt av skyltning. Fasadskyltar i Malmö handlar oftare om att ett företag vill synas, kort eller långt, och nå ut med sitt budskap och sina produkter. Tänk efter nu, vad är det du vill berätta med ditt företag? Om du kokar ned hela ditt företags budskap till en eller ett par färger och ett företagsnamn. Hur skulle det se ut? Vilket typsnitt ser du för ditt inre öga när du blundar och föreställer dig en lysande fasadskylt i LED eller en mer diskret i plåt? 

Inget rätt och fel

Det finns egentligen inget rätt och fel. Vad det handlar om med marknadsföring, är att ha förmågan att koka ned företagets budskap till någonting mycket koncist. Ett bra företagsnamn kanske är det som tydligt förklarar vad det är för typ av verksamhet du bedriver.

Men det kan också vara typsnitt och färgval som gör att du känner på dig att det handlar om inredning, eller att det är reklam för en restaurang. Ingen börjar som stor, alla börjar med ett halmstrå och flätar sin hatt så att säga. Du bygger ditt företag bit för bit, och genom att stå ut bland andra fasadskyltar i Malmö gör du sig själv en tjänst. Det kan vara ett stort steg på vägen mot ett lyckosamt företagande. 

 

Fasadskyltar Malmö, Göteborg

 

Olika material och funktion

Skyltar kan ha olika material och fungera på olika sätt. Säg att du vill att din fasadskylt ska synas från motorvägen, alltså från långt håll. Då vill du kanske slå till på en LED-skylt som lyser i mörkret och alltså gör reklam för dig dygnet runt. Den typen av marknadsföring är svårslagen.

Det kan också kännas skönt att veta att din reklam arbetar för dig medan du sover. Om du däremot bedriver en bilverkstad kanske du mer vill nå potentiella kunder i närområdet. Då kan en plåtskylt med svart tydlig text kännas mer passande. Du får själv fundera över vad som passar din verksamhet och hålla utkik vad det finns för fasadskyltar i Malmö för att få inspiration till din egen!

Fler nyheter