Sök hjälp för missbruk i Malmö 

26 juli 2021 patrick pettersson

Du ligger avsvimmad på golvet när din kompis trycker sig in i din lägenhet i Malmö. Han har varit orolig eftersom du inte svarat på din telefon de senaste timmarna. Du är alltid slarvig med att låsa dörren, men i det här fallet ska det visa sig att det räddar livet på dig. 

Din kompis hittar dig avtuppad i soffan. På golvet ligger mängder med vinflaskor och ölburkar. En frän stank av alkohol borrar upp sig i näsan. Men det som verkligen gör honom rädd är att kanylen i ditt armveck. 

Han försöker ruska liv i dig, men får inget svar. Han ringer en ambulans som lyckligtvis är på plats inom kort och börjar utföra hjärt- och lungräddning. De tar med dig till sjukhuset. Soffan är full med spyor. Hade du legat på rygg hade loppet redan varit kört. Då hade du kvävts av dina egna uppstötningar. Lyckligtvis hittade din kompis dig på mage. Nu finns det fortfarande hopp. 

För barnens skull 

När ambulansens kör iväg med dig står din kompis kvar i lägenheten. Han tittar sig omkring i bostaden som är en missbrukares hem. Totalt obeboelig. Han tänker på dina barn som du inte träffat på flera månader. Han tänker att det nog är tur att de inte behövt se sin pappa i det här skicket, men känner också sorg över att de inte har en ren och närvarande pappa i sina liv. Det måste till en förändring. 

Du överlever. När du vaknar i sjukhussängen på MAS sitter din kompis bredvid. Han omfamnar dig när han ser att du öppnar ögonen. Det här var droppen, säger han. Du får aldrig skrämmas på det här sättet igen. Nu måste du bara söka hjälp för ditt missbruk i Malmö. Tänk på dina barn. Med en tår som faller ned för kinden förstår du att han menar allvar. 

 

Fler nyheter