Snabba resultat av ärrbehandling med fillers i Stockholm

10 september 2020 patrick pettersson

Ett ärr kan vara en brutal påminnelse om någonting hemskt. Någonting som en gång gjorde extremt ont. Det kan vara skrapsår du fick som barn som aldrig riktigt läkte. Det kan vara ett synligt minne av en operation du tvingades gå igenom och all smärta som föranledde den. Kanske en blindtarmsoperation?  

Inte sällan förekommer det ärrbildning i ansiktet. Alla ärr är tyvärr inte lika coola som Harry Potters blixt i pannan. Många mår tvärtom ganska dåligt över ansiktsärr och söker efter möjligheter till att behandla dem så att de syns mindre – eller helst inte alls.  

Ärr av den typen kan exempelvis vara sådan som uppstått som en konsekvens av kraftig acne. Finnar drabbar alla tonåringar, men somliga drabbas värre än andra. Acnen kan leda till ärr över framför allt kinder och haka. Men kan man inte behandla ärren på ett permanent sätt för att slippa sminka över dem jämt och ständigt, men samtidigt undvika plastikkirurgi? 

 

 

Hyaluronsyra finns redan i kroppen

Det finns lösningar. Genom så kallade fillers kan man komma till bukt med tråkig ärrbildning. Fillers går ut på att man använder ett befintligt ämne i kroppen, hyaluronsyra, och sprutar in i ansiktet för att fylla och jämna ut huden. Det är med andra ord ett helt naturligt ämne som används. 

En behandlingsklinik som erbjuder fillers i Stockholm hade också kunnat förklara att det finns många fördelar med fillersbehandling. Några av dessa är att det är en mycket snabb behandling som dessutom kan utföras med lokalbehandling. Du ser med andra ord resultaten med en gång.  

Däremot är förstås inte fillersbehandling permanent. Har du en gång börjat med fillers och vill behålla effekterna som behandlingen ger så måste du fortsätta med behandlingen. Med jämna mellanrum behöver du med andra ord fylla på med hyaluronsyra för att ärren inte ska bli synliga igen.

Fler nyheter