Sirona är som en egen tand

28 december 2021 jonas olsson

När du har råkat slå ut en tand eller tappat den, finns det nu en ny möjlighet att återskapa den. När du går till tandläkaren kan du få förslaget att skaffa sirona, en konstgjord tand som kommer att bli som din egen, den som du tappade. Sirona sätts fast direkt i tandbenet med hjälp av en titanskruv.

Denna möjlighet passar dig som absolut inte vill ha avtagbara proteser. När det fattas några enstaka tänder här och där är sirona en bra lösning. Men det finns också folk som har valt att skaffa sirona i hela munnen, just bara för att slippa protes. 

Individuellt anpassad behandling

Det är enkelt att få precis den tanduppsättning man vill ha. Konstgjorda tänder och proteser skapas med moderna, datorstyrda processer, och det gör att man har full koll på den individuellt anpassade tillverkningen. Förutom att du helt väljer form på dina nya tänder, kan du också välja vilken färgnyans du önskar.

Förutom sirona finns det förstås en hel mängd olika möjligheter för estetisk tandvård, som tandreglering, bryggor, kronor och proteser. Sirona passar där tanden är helt borta, för den nya tanden sätts fast i käkbenet, medan en krona är en konstgjord överdel som sätts fast ovanpå en tandstump. 

 

image

 

Vanlig tandborstning med sirona

När du väljer sirona kan du enkelt bara borsta tänderna som vanligt. Fördelen med att välja just titan är att skruven kommer att växa ihop med käkbenet så att tanden sitter fast på riktigt. Detta är en speciell egenskap för just titan, och den metoden med sirona passar perfekt för den som vill ha tillbaka känslan av egna tänder.

Ta kontakt med en expert och be dem titta på vad som skulle passa i din mun. Tandteknikern som hjälper dig att få sirona kan berätta mer om fördelarna med det, och sedan har du helt nya, egna tänder igen.

Fler nyheter