Se till att säkra din tillgång till bra lastpallar

25 maj 2022 patrick pettersson

editorial

När en bransch blir framgångsrik, drar den ofta med sig flera. En plötslig uppgång i försäljningen av en vara kan till och med leda till att det blir brist på något annat. Eller så kan det ske någon annan typ av skifte i människors köpmönster, som får följdverkningar i många olika branscher. 

Den senaste tidens framgångar för onlineshopping till exempel. I dag handlar nog majoriteten av svenskarna sina varor på nätet. Fri frakt och fria returer har helt raderat ut tidigare invändningar mot näthandel. I Sverige fraktas mängder av produkter av olika storlek och form tvärs över landet varje dag. 

Allt fraktas på lastpallar

Alla dessa paket måste naturligtvis också fraktas PÅ något. Särskilt mellan företag. Innan produkterna når konsumenten kommer lastpallar in i bilden. De nya vanorna med att handla på nätet och få produkterna hemfraktade har gjort att efterfrågan på lastpallar har ökat otroligt mycket i alla led i den logistiska kedjan. 

Stundtals har det varit rentav omöjligt att få tag på passande lastpallar. Vissa handlare har fått nöja sig med pallar som inte alls passat den tänkta frakten. Du som inte vill sätta dig i den situationen gör klokt i att etablera en god kontakt med en bra leverantör av lastpallar.

 

lastpallar

 

Välj pallar som står pall

Det kan också vara en bra idé att satsa lite på kvalitet när det kommer till lastpallar. Att inte kunna lasta och paketera kartonger och varor ordentligt kan faktiskt leda till att saker går sönder i transporten, och det blir dyrt i längden för dig som är leverantör.

Dagens kunder har inget som helst tålamod med bristfälliga leveranser, och du står inte bara inför en retur – utan också att kunden väljer att handla någon annanstans nästa gång. Inte bra. Det är ju hos de återkommande kunderna som de stora vinsterna ligger. 

Fler nyheter