Säg det med ett leende

26 september 2019 Lily Hansen
Säg det med ett leende

Inget kan värma som ett stort och vackert leende. Även den mörkaste och mest tunga dag kan plötsligt bli ljusare om vi möts av en bländvit tandrad, till och med från någon vi inte känner. Kanske kassörskan i mataffären, busschauffören, eller bilisten som stannar för att låta dig gå över övergångsstället i lugn och ro. Ett leende lättar upp och får även dig att le. Dessutom sägs det att ett leende påverkar vårt mående positivt. Och det sker även om vi inte egentligen är glada. Ett leende får oss helt enkelt att må bättre.

 

Tandvården är viktig

Kritvita tänder i ett leende ansikte får även omvärlden att le. Men att vårda sina tänder handlar om mer än leende. Illa skötta tänder kan leda till hål, dålig andedräkt, och i slutändan tandlossning. Det kan kosta dyra pengar och orsaka stor smärta. Det bästa är att göra årliga besök så att det inte rusar iväg åt fel håll och bli dyrt. Om du söker efter tandvård järfälla kommer exempelvis GloriDent upp, och de tillhandahåller inte enbart vård utan ger även allehanda råd om hur du själv kan påverka din tandhälsa.

 

 

Ett äpple om dagen

Det är inte bara tandborstningen som påverkar tandhälsan. Kost, stress, miljö, rökning mm påverkar minst lika mycket. Till och med mängden saliv har en stor påverkan. Vissa faktorer kan du påverka medan en del andra är svårare. I stort sett är det samma som med allt annat. Allt ska vara med måtta. Det är inte så enkelt som att godis skadar och tandborstning förbättrar. Det kan till och med vara tvärtom eftersom något som är så nyttigt som frukt också kan skada tänderna, precis som hårda tandborstar. Kontakta din tandvård och låt dem guida dig till tänder som håller hela livet. Det kommer få både din mun och din plånbok att le.

Fler nyheter