Parfymer med sensuella, fräscha och eleganta dofter

19 november 2019 Cecilia Olsson
Parfymer med sensuella, fräscha och eleganta dofter

En ny parfym är både spännande och svårt att hitta. Det finns så otroligt många olika underbara dofter där ute. Här kommer tre förslag på bästsäljande parfymer som doftar fantastiskt:

Acqua Di Parma Signature Oud, EdP – Apelsin och bergamott i kombination med aromatiska accenter av rysk koriander och värme från amyrisolja som ger en rik och unik doftupplevelse. Agarwoodolja matchar perfekt med elegant läder och cederträ.

Gucci Guilty Pour Femme, EdP –  Sensuella blommiga noter och naturliga ingredienser som ger styrka och elegans. Doften öppnar upp med fräscha noter av Mandora (en korsning av mandarin och apelsin), bergamott och rosépeppar som sedan övergår i blommiga noter av syrén, geranium, viol och iris. Den landar sedan i en sensuell bas av patchouli och amber.

Versace Versense, EdT – En frisk och sprudlande doft som andas total fräschör. Doften öppnar upp med bergamott, grön mandarin och härligt kaktusfikon. De dominerande blommorna är strandliljan och jasmin, dessa två blommor har i sin tur sällskap av kardemumma. I basen finner man klassiskt cederträ, sandelträ och mysk samt olivträ som ger en ultimat avrundning till en ljuvligt fräsch och blommig doft. 

Om du är intresserad av dessa dofter eller vill köpa någon annan parfym så har Sephora ett brett utbud. Där hittar man högkvalitativa dofter till både kvinnor och män.

När man ska köpa parfym kan det vara bra att tänka på om man tycker att det är viktigt att doften håller länge. Eller om man föredrar att lägga lite mindre pengar och istället spraya på vid fler tillfällen under dagen. Det som avgör hur länge doften hänger kvar beror på koncentrationen av doftingredienser. Eau de Cologne (EdC) är mildast med en koncentration på 2-5 procent, Eau de Toilette (EdT) innehåller 5-14 procent och den med högst koncentration är Eau de Parfum (EdP). Den innehåller 10-20 procent vilket gör att doften från den varar cirka 4 timmar längre än när man använder exempelvis EdC.

Fler nyheter