Kamerastativ gör det lättare att ta perfekta bilder

18 januari 2021 Cecilia Olsson

Ett kamerastativ är en mycket bra investering för den som vill ha många olika valmöjligheter då det handlar om vinklar samt om man vill kunna ta riktigt skarpa bilder. Ett stativ erbjuder alltid stabilitet för kameran vilket gör att man kan använda inställningar såsom lång slutartid utan problem. Det går helt enkelt lättare att ta fina och skarpa bilder. 

Hitta de bästa vinklarna

Vinklar har stor inverkan på hur en bild uppfattas, de kan styra allt från var fokus hamnar till hur mycket man får med i bilden. Med ett stativ kan man bland annat justera höjd och är stativet utrustat med ett kulhuvud går det att ta perfekta panoramabilder. Det är dock inte enbart till systemkameror man har användning för stativ, det kan även vara väldigt användbart med ett stativ till mobilen.

En mobilkamera kan räcka långt

Vare sig man tycker om att filma eller fotografera så erbjuder ett stativ många möjligheter och detta gäller såklart också om man använder sin mobil till att göra det. Dagens mobilkameror kan ta bilder med betydligt högre kvalitet jämfört med för bara några år sedan, vilket gör att man vissa gånger klarar sig med att endast använda mobilen istället för att släpa med kameran.

För den som vloggar eller tar bilder på till exempel sminkningar, frisyrer eller produkter så kan ett stativ med tillhörande LED-ringlampa vara en riktigt bra investering. Det gör att du alltid kan få ett bra ljus till dina filmer och bilder.

Stativ som uppfyller olika behov

Det finns många olika stativ som kan möta de allra flesta behov samt passar till olika enheter. På coolpriser.se hittar man stativ till kamera, mobil, surfplattor, actionkameror och så vidare. De har allt från enkla stativ som är lätta att ta med till mer avancerade stativ med flera justeringsmöjligheter och andra finesser såsom LED-belysning med mera. 

Fler nyheter