Invaliditetsintyg och skadeersättning

27 juni 2022 patrick pettersson

editorial

Det är mycket som går att planera i livet. Man kan planera möten och projekt på arbetsplatsen, hur man ska få vardagen att fungera och var man vill hamna i framtiden. Någonting som däremot inte riktigt går att planera för, och som man helst inte tänker på, är olyckor och skador.

När en olycka sker är det allt som oftast plötsligt och oförutsett. Det kan ske var som helst och när som helst, under arbetstid eller på fritiden. Som tur är, klarar man sig allt som oftast relativt väl och slipper bestående skador. Men ibland har man otur och får leva med besvär som påverkar ens förmåga att jobba och utföra vissa aktiviteter under en längre tid.

Har man en olycksfallsförsäkring, har man rätt till skadeersättning då man råkar ut för en olycka som leder till bestående funktionsnedsättning. Ibland kan det dock vara så att försäkringsbolaget behöver mer information om dina besvär, och då ber dig om ett invaliditetsintyg. Mer information om invaliditetsintyg hittar du här: https://www.invaliditetsintyg.se/.

 

Boka tid för invaliditetsundersökning

För att få ett invaliditetsintyg bokar du en tid för en invaliditetsundersökning hos en specialistläkare. För vanliga skador som exempelvis benbrott och frakturer är det en ortoped du bör vända dig till. När du kommer till din undersökning kommer läkaren först att intervjua dig om dina skador och sedan genomföra en noggrann undersökning.

När undersökningen till slut är färdig skriver läkaren ihop ditt invaliditetsintyg. Läkaren skickar sedan intyget till ditt försäkringsbolag, där det kan användas som underlag för beslut om ersättning.

 

invaliditetsintyg

 

Skaffa invaliditetsintyg och slipp oro

Att skada sig och behöva handskas med försäkringsbolag är det knappast någon som går och drömmer om. Men med ett bra invaliditetsintyg har man ingenting att oroa sig över och kan fokusera på att bli bra igen, för i slutändan är det just det som är det viktigaste för en.

Fler nyheter