Installera driftsäker bergvärme i Västerås

29 mars 2021 Cecilia Olsson

Bergvärme är en riktigt bra investering vare sig det handlar om att värma upp en privat villa eller stora fastigheter som ägs av kommun eller företag. Bergvärme tar tillvara på solenergi som finns lagrad i berggrunden. Den lagrade energin hämtas upp genom ett borrhål i marken och förstärks av en bergvärmepump. Det gör att bergvärme är både miljövänlig och driftsäker. Den enda nackdelen som vissa kan uppleva med bergvärme är att installationskostnaden är relativt hög, trots det lönar sig investeringen i princip alltid genom all energi man sparar in.

Finns rätt förutsättningar för att installera bergvärme?

Eftersom en bergvärmepump värmer upp vatten för att skapa värme krävs det att huset har ett vattenburet värmesystem, det vill säga vattenburna element. Bergvärmepumpen kräver också el, ungefär en tredjedel för att fungera (varje kWh el som krävs ger cirka 3 kWh värme). Det är även så att det minsta rekommenderade avståndet mellan två borrhål ligger på cirka 20 meter. Det betyder att om man har mindre än 20 meter till närmsta granne så kan det vara klokt att höra med dem om de har, eller tänker installera, bergvärme. 

Anlita företag med mångårig yrkeserfarenhet

BorrWik´s Brunns och Energiborrning AB är ett borrföretag med lång erfarenhet av borrning för både vatten och geoenergi (bergvärme). De vänder sig till såväl privatpersoner som VVS-företag, kommuner samt industriföretag. BorrWik´s Brunns och Energiborrning kan bland annat hjälpa till med borrning och bergvärme i Västerås, Örebro samt runt om i Västmanlands län.

Komplett service med certifierat borrföretag 

När det handlar om bergvärmeanläggningar tar BorrWik´s Brunns och Energiborrning hand om allt som behövs göras på utsidan av fastigheten såsom borrning, grävning och rördragning fram till fastigheten. De har kapacitet i företaget kan utföra bergvärmeanläggningar för villor, skolor, hyresfastigheter och industrifastigheter med mera. BorrWik´s Brunns och Energiborrning AB är ett av få certifierade borrföretag i Sverige.

Fler nyheter