Inbindning: Vad det är och hur du gör det

30 juli 2022 Helen Johansson

editorial

Varför behövs en inbindning?

Vad är en bindning? En bindning är det som håller ihop din bok. Den kan göras av många olika material, men skinnbandsbindningar är några av de vackraste och mest hållbara bindningarna som finns. I det här blogginlägget visar vi dig hur du kan binda din egen bok med hjälp av skinnremmar. Detta är en enkel process som alla kan göra med lite övning!

Varför behöver du en bindning? Inbindningen är viktig eftersom den håller ihop boken. Den skyddar också boken från skador. Skinnbindningar är särskilt bra på att skydda din bok eftersom de är så hållbara.

Inbindningar

Bind din egna bok.

Hur du binder din bok med hjälp av skinnband:

Först måste du samla ihop några förnödenheter. Du behöver en bok, läderremmar, nål och tråd. Du kan hitta alla dessa förnödenheter i din lokala hantverksbutik.

Därefter måste du klippa läderremmarna till rätt storlek. Storleken beror på storleken på din bok. När du har klippt banden är det dags att börja sy fast dem på boken.

Börja med att sy fast remmarna på bokens rygg. Börja högst upp på ryggen och arbeta dig neråt. Se till att stygnen är jämna och att läderremmen ligger tätt mot ryggen.

När du har sytt hela vägen ner, vänder du boken och gör samma sak på andra sidan. När du har sytt båda sidorna är boken klar att användas!

Skinnbindning är ett utmärkt sätt att binda din egen bok eller varför inte till någon familjemedlem eller vän. Det är enkelt och lätt att göra, och det ser dessutom snyggt ut! Ge det ett försök idag! Skinnbindning är också en bra present till bokälskaren i ditt liv. Så varför inte ge prova det? Du kanske blir förvånad över hur lätt det är!

Hoppas detta gett dig en förståelse om vad inbindning är och hur lätt det kan vara. Tack för att du läste!

Fler nyheter