Hur mycket kostar en flyttfirma i Norrköping?

30 november 2021 william eriksson

editorial

Att anlita en flyttfirma behöver inte vara kostsamt eftersom man kan använda sig av rutavdraget. Hur mycket det kostar beror delvis på hur stort bohag man har och hur långt man ska flytta. Men också hur mycket hjälp man vill ha då många flyttfirmor även erbjuder packning och att skruva isär möbler, men också att packa upp och montera ihop möbler i den nya bostaden. 

Priset för flytthjälp kan också variera en del mellan olika flyttfirmor och man gör bäst i att ta in offerter från mer än ett företag innan man bestämmer sig. Vill man ha hjälp med att packa gäller det att också välja en flyttfirma som har ordning och reda, och som märker upp alla flyttkartonger med innehåll, så att man sedan enkelt kan hitta bland sina saker. På de olika flyttfirmornas hemsidor brukar man kunna finna värdefull information om hur de arbetar och om de är certifierade och har försäkringar.

 

image

 

Flytthjälp i olika prisklasser

Även den som inte har så mycket saker eller kanske inte har så stor budget kan behöva anlita en flyttfirma. Vissa flyttfirmor har tagit fasta på detta och erbjuder därför olika paketlösningar med olika mycket hjälp. Det finns exempelvis en flyttfirma Norrköping som erbjuder flytt i de tre olika prisklasserna lyxbudget, mellanprisbudget och lågprisbudget. I det sistnämnda får man hjälp med transporten, men bära till och från flyttbilen får man göra själv tillsammans med familj eller vänner.

Oftast flyttar man i slutet på månaden men vissa datum är mer populära än andra. Därför gäller det att vara ute i god tid så att man får den flyttfirma som man vill. Ska man flytta till en bostad som man även vill renovera kan det vara en god idé att välja en flyttfirma som erbjuder magasinering. Då kan man magasinera delar av bohaget medan man renoverar.

Fler nyheter