Hattar kan ha stor inverkan på en outfit

21 november 2021 Cecilia Olsson

editorial

En hatt är något som verkligen kan bli ett signaturplagg. Oavsett färg och modell så sticker hattar alltid ut på något sätt som gör att de blir en viktigt del av outfiten. Förutom att de kan framhäva en personlig stil så kan de också vara väldigt behagliga att bära eftersom de skyddar från väder och vind, för att inte tala om vilken räddare i nöden en hatt kan vara en dålig hårdag. 

Modellen på hatten har stor inverkan 

Det finns mängder av olika hattmodeller, som kan passa beroende på smak och stil. Den senaste tiden har till exempel fiskarhatten (även kallad bucket hat) fått väldigt mycket utrymme på modescenen. För den som gillar en mer klassisk och lite mer dressad stil så kan en fedora vara ett bra val. Det är en hattmodell som varit populär i över hundra år och det verkar som att den alltid kommer vara en klädsam klassiker.

image

En hatt som kanske främst används för sin funktion, men som såklart även kan vara snygg på huvudet, är en stråhatt. Stråhattar är lätta och luftiga vilket gör att de är perfekta att bära under varma sommardagar för att skydda mot solens starka strålar.

Matcha och styla så att hatten kommer till sin fulla rätt

För att en hatt ska se så bra ut som möjligt där den sitter på huvudet så kan det vara bra att tänka på den övriga outfiten. Om tanken är att hatten ska sticka ut genom att den har en stark färg så kan det vara bra att ta in samma färg på någon mer detalj, som till exempel ett par handskar eller ett skärp, det gör att outfiten känns mer enhetlig och genomtänkt. Med det sagt så är det dock alltid bäst att känna efter själv vad som känns rätt och bra.

Hos High5Shop finns ett brett utbud av huvudbonader för olika stilar och smaker. Bland annat många olika hattar från märken såsom Stetson, Kangol, Brixtone, MJM Hats, Jaxon & James, City Sport, Flexfit, Bailey och Ellesse.

Fler nyheter