Gör ventilationskontroll i tid 

30 april 2022 Lily Hansen

editorial

Har du svårt att fokusera en längre tid? Känner du dig ofta trött, eller gör huvudvärken sig påmind lite för ofta? Då är det verkligen på tiden att göra en kontroll av ventilerna. Ventilerna ska fungera hela tiden för att byta ut den gamla luften mot ny och fräsch. Du ska inte behöva gå ut för att fylla lungorna och hjärnan med den friska luften. Den ska du kunna få oavsett om du är hemma eller på ditt arbete. 

Det är alltså väldigt viktigt att man har bra luft att vara i. Den ger dig förutsättningarna att klara dagen och utföra de saker du ska göra. Har du inte det kan det resultera i att du som sagt ligger och mår dåligt. Det finns riktigt bra företag där ute som kommer och gör en ventilationskontroll av din byggnad. Då ser man över helheten i byggnaden och rättar till de problem som behöver åtgärdas. Givetvis får du en journal på allt och ett certifikat på att det är gjort. 

image

Lagar och regler 

Äger du ett lägenhetshus där du hyr ut lägenheter så finns det regler kring hur ofta du ska göra en ventilationskontroll. Då kallas det istället OVK-besiktning. Detta är viktigt att göra för det handlar trots allt om människors hälsa. Precis som sakerna i din närhet är viktiga, bör även luften vara det. Man ska inte glömma bort att utan luft så kan vi inte leva och att vistas i dålig luft påverkar oss väldigt mycket.

Föroreningar i luften är något som vi människor själva sprider. De kan till exempel komma från oset från maten, och även från smink och parfymprodukter. Det är helt enkelt nödvändigt att man förnyar luften för att den ska vara tillräckligt bra. Det gör man om man har en bra ventilation som fungerar som den ska i hemmet. 

Fler nyheter