Gör slag i drömmen om ett hus på landet

27 maj 2020 Mikael Barani

Alla kriser för med sig möjligheter. Det har nog alla som har torp märkt av under den senaste tiden. Ju närmare vi kommer ett besked huruvida vi får resa i sommar eller inte så blir det fler och fler som ser sig om efter semester på hemmaplan. Det vittnar som sagt inte minst alla torpägare om.
Många vill nämligen passa på att bo lantligt och pittoreskt när man ändå inte har något annat alternativ. Man vill helt enkelt njuta av det bästa som Sverige har att visa – gröna landskap och lantlig idyll.

Kanske är det till och med några av oss som har gjort slag i saken och satt oss in i attefallshus regler – för att se vad som gäller när man ska bygga ett litet hus på tomten. Hade man ändå tänkt att göra det så är det ett bra läge nu – kanske kan du få det uthyrt under sommaren och få en del av pengarna tillbaka den vägen.

Sedan vill man kanske bara ha huset för att bo i det själv – utan att ha några tankar på att hyra ut det till någon annan. Det är förstås ett lika gott skäl som något annat. För det går inte att komma undan att attefallshus är ett förhållandevis enkelt sätt att få tillgång till ett lantligt boende. 

Med tanke på de förändringar som denna pandemi kommer att föra med sig, med mer distansarbete, kan ett litet hus på landet faktiskt fungera som ett kontor. Tänk att åka iväg en vecka och semestra lite samtidigt som man arbetar. Det vore en helt fantastisk kombination som säkerligen tilltalar många av oss. 
Är man inte beroende av en fysisk arbetsplats, och dessutom trivs att vara lite för sig själv, så är detta en plan som man kanske har väntat länge på att förverkliga.
Det finns som sagt alltid möjligheter trots oroliga tider.

Fler nyheter