Få glädje av plaggen längre med hjälp av kemtvätt

25 mars 2021 Cecilia Olsson

När man har hittat ett (eller flera) klädesplagg som man verkligen älskar och trivs med att bära så vill man såklart att det ska hålla så länge som möjligt. Dessvärre är det så att materialen som kläder är tillverkade i ofta kan vara väldigt ömtåliga. Har man dessutom ett plagg med blandade material så kan det vara väldigt svårt att veta hur man ska ta hand om det på bästa sätt.

Tvätta rätt

Genom att lämna in sina plagg till en bra kemtvätt så kan man vara trygg med att de får bästa möjliga behandlingen. Det är som sagt inte alltid så lätt att veta hur man ska tvätta kläderna på bästa vis och det finns dessutom väldigt många sätt man kan göra det på. De allra flesta vet hur man läser sig till antalet grader plagget ska tvättas i, men det finns även flera andra saker man bör tänka på. Hur mycket tvättmedel ska användas? klarar plagget sköljmedel? Hur ska plagget torkas efter tvätt? 

Är man väldigt osäker så kan det vara säkrast att lämna in plagget till kemtvätt istället för att tvätta det själv. Plagg som har en cirkel med någon av bokstäverna A, F, P eller W på tvättlappen ska alltid kemtvättas. Det är inte ovanligt att kemtvättar också har ”vanliga” tvättmaskiner så att de även kan ta hand om plagg som inte ska kemtvättas. Se bara till att föra en dialog med personalen och välj en kemtvätt med yrkesstolthet. 

Omsorgsfull tvätt i Stockholm

Eriksbergstvätten är just en sådan kemtvätt, där erbjuder de god service, kvalitet och tänker dessutom på miljön. De har en miljövänligt kemtvättmaskin och använder miljömärkta produkter. I deras moderna lokalerna kemtvättar de kläder och textilier med expertis så att de blir rena och fina på nolltid. För att göra processen extra smidig så går det dessutom att boka sin tvätt direkt i mobilen.

Fler nyheter