Ett mögeltest kan snabbt ge besked om det finns skadligt mögel i hemmet

28 januari 2022 Cecilia Olsson

editorial

Att bo i ett hus med mögel är något som kan vara skadligt för både människor och djur. Det kan handla om att man får huvudvärk, blir trött och/eller får andningsbesvär. I värsta fall så kan man även drabbas av kroniska allergier eller astma. Därför är det viktigt att undersöka om man drabbats av mögel så fort det finns minsta misstanke. Det finns tester som man själv kan göra hemma för att snabbt få reda på om huset är drabbat av ett mögelangrepp, för ju snabbare man får svar desto snabbare kan man åtgärda problemet. 

Välj test baserat på om du kan se möglet eller ej

Om man har upptäckt svarta, bruna, gröna, gula eller vita fläckar på ytor som exempelvis tak eller golv i hemmet så kan det handla om mögel. Här kan man få ett snabbt svar genom att göra ett yttest. Om man däremot inte kan se möglet, men trots det misstänker att det kan finnas dolt i hemmet, så behöver man göra ett lufttest eftersom man inte vet exakt var möglet finns.

mögeltest

Ett lufttest fungerar ofta så att man ställer ut en petriskål i rummet (eller rummen) som man tror att det finns mögel i. Dessa petriskålar samlar då upp eventuella mögelsporer och inom några dagar kan man få veta säkert om det handlar om ett mögelangrepp eller ej.

Beställ smidigt hem det mögeltest som behövs 

Hos AGX MögelTest kan man enkelt beställa hem det mögeltest man behöver. Testerna man hittar hos AGX MögelTest är mycket användarvänliga och det medföljer tydliga instruktioner om hur man ska använda testet, oavsett om man tror sig ha drabbats av synligt eller dolt mögel. På https://mögel-test.se hittar man hela deras utbud av mögeltester som smidigt kan beställas direkt hem i brevlådan. Så det finns ingen anledning att vänta, ta reda på om det finns mögel i hemmet innan det orsakar skada!

Fler nyheter