Ett lagstadgat försvar

15 april 2020 jonas olsson
Ett lagstadgat försvar

Är du en pedant som anser att rätt ska vara rätt och att rättvisa därmed alltid ska skipas? Att ingen ska låta sig luras eller bli utnyttjad av samhälleliga system, polisiär makt eller rävspel för att man helt enkelt är en liten person i ett stort system av mäktiga människor? Brinner du för att hjälpa människor? Då kan advokat vara ett yrke för dig. Som advokat kan du bland annat arbeta som försvarare i brottmål. Du blir då den åtalade personens språkrör och personifierar det skydd som den misstänkta enligt lag alltid har rätt till. 

 

Ljus framtid som advokat 

Det finns såklart andra områden också att specialisera sig inom om man vill vara advokat. Ett exempel är affärsjuridik. Det finns många finansiella fördelar med att arbeta som advokat. Enligt framtid.nu som kartlägger olika yrken i Sverige är den genomsnittliga bruttolönen 47 400 kronor. Det är alltså innan skatt. Men det krävs en del för att ta sig upp mot dessa summor. Först måste du gå genom fyra och ett halvt års universitetsstudier i juridik. Därefter väntar minst tre års praktiskt kvalificerat arbete inom juridik, till exempel som biträdande jurist, innan du kan uppnå en advokatexamen och därefter ansöka om att gå med i Advokatsamfundet. 

 

 

Inspiration eller tjänster 

Det är med andra ord inga lallare som tagit sig hela vägen till att bli advokater. Det är välutbildade, ambitiösa människor som har arbetat oerhört hårt och länge för att ta sig dit de är idag. Anlitar du en advokat kan det därför kosta, men du kan vara säker på att det är en genuint utbildad person i sitt fält. Kanske vill du jobba med brottmål i Göteborg? Det sysslar bland annat advokatfirman Ottosson & Pakas med. Vill du bli inspirerad eller bara är intresserad av juridiska tjänster kan du läsa mer om deras firma och tjänster här: https://advokatfirmanop.se/sv.

Fler nyheter