Ett innertak som är i din smak

02 mars 2021 jonas olsson

När du renoverar visar det sig ibland att det är läge att installera ett innertak i bostaden. Anledningarna kan vara många. Kanske är taket väldigt högt och du önskar sänka det. Kanske vill ni måla eller skapa annan struktur i taket med en känsla av bräder eller liknande. Innertaket kan monteras för att dölja ett gammalt fult tak, för att isolera bättre eller för att dölja bjälkar eller ventilation och ledningar.

När ni monterar ett innertak kan ni använda fiber- eller spånskivor alternativt panelbrädor allt efter tycke och smak och vad som passar stilen i bostaden. Om innertaket monteras direkt efter takstolarna bör man tänka på att det för måste isoleras mot fukt och värme.

 

Välj stil efter er egen smak

Som alltid när ett hus renoveras ska det göras med eftertanke. Renoverar ni för att sälja huset eller renoverar ni med tanken att ni ska bo där under en lång tid? Beroende på vilket bör ni nämligen tänka lite olika. 

Vid renovering som görs inför försäljning är det bra att välja en neutral stil som passar alla tänkbara köpare. Renoverar ni däremot för att själva bo i bostaden under överblickbar framtid så kan ni givetvis välja en mer personlig och kanske vågad stil. Vanligast är förstås vitt innertak då det får rummet att kännas större och ljusare. 

 

 

Något mer vågat och instagramvänligt

Är ni lite mer vågade eller har en speciell stil vill ni kanske skapa något helt eget med hjälp av taket. Innertak kan ju exempelvis tapetseras, eller varför inte måla i en ovanlig kulör som rött, lila eller svart? Under en period har det varit trendigt med mörka rum och då även med tapetserat eller målat innertak. Det kan vara otroligt effektfullt med ett mörkt tak om ni monterar en maffig lampa som skapar ett unikt sken.

Fler nyheter