Drömmer du om en elbil?

11 augusti 2019 jonas olsson
Drömmer du om en elbil?

Elbilen smyger tyst bakom dig, det är knappt att du hör när den kommer. Den är diskret, snygg, tyst och inger en känsla av renhet. Den är ju så miljövänlig, och det är en fläkt av framtiden som susar fram där på gatan. Vi vill inte längre vara så beroende av bensinleverantörer och vi vill släppa ut minimalt med avgaser och föroreningar. Kanske drömmer du också om att äga en elbil? Låt det inte bara stanna vid en dröm, utan ta en titt hos något av alla företag som säljer elhybrider. Tänk tanken Elbil i Växjö, till exempel. Åk och provkör en sådan bil och bilda dig en egen uppfattning.

 

Toyota är en populär elhybrid

I bilkonsumentundersökningen AutoIndex 2019 kom man fram till att de som har en Toyota tillhör Sveriges mest nöjda bilägare. Kanske är det för att Toyota satsar på komfort, kontroll och smarta finesser. Det kanske också beror på att bilmärket motsvarar kundernas krav på en prisvärd bil med hög kvalitet. Det är mycket populärt med miljötänk nu, beträffande allt från elcyklar till solceller. Toyota som elhybrid är också mycket eftertraktad. Bilägare tycker att det är fint att bidra till en renare miljö, och man vill förmodligen också vara på den säkra sidan mot myndigheternas utsläppsgränser framöver.

 

Halva sträckan går på el

Som exempel kan nämnas Toyota Yaris, som är en riktigt snygg bil. Det är elhybriden som kör upp till 50 % av sträckan på el. Det sker tack vare att den är försedd med en självladdande elhybridlina. Det är alltså 50 % el av 100 % energi. Kontakta ett bilföretag som har bilen i sitt sortiment och få lite mer information. Den tekniska utvecklingen går så snabbt numera att det händer väldigt mycket bara på några år. Vill man hålla sig uppdaterad, får man vara nyfiken på alla de senaste tekniska finesserna.

Fler nyheter