Din egen kundklubb väcker intresse

20 november 2021 jonas olsson

editorial

Har du en postorderverksamhet som har utvecklats till ett e-handelsföretag? Därifrån är steget inte långt till att du har en egen hemsida kopplad till en kundklubb. Alla som har handlat av dig finns med i ditt kundregister och du når dem lätt med specialerbjudanden, tävlingar och aktiviteter.

Kundklubben syftar förstås till att kunderna ska handla mer från just ditt företag. Då kan du ha ett bonussystem, så att de som handlar oftast eller mest får extra bra priser. Du kan också låta dem värva en vän och erbjuda bonus för kundlojalitet. Framför allt det där med kundlojaliteten är något du bör belöna.

 

Låt en webbyrå sköta det tekniska

Är du rädd för att du ska få datastrul eller inte klara av att hantera e-handeln och kundklubben, kan du enkelt lämna detta till en webbyrå där det finns dataspecialister. Det är bra för din verksamhet att du hänger med i den digitala utvecklingen och finns representerad på internet.

Det bästa med kundklubbar och hemsidor är att ditt företag kan verka mycket större än vad det i själva verket är. Det är många små handelsbolag som har snygga och proffsiga hemsidor, så att de ser ut som internationella bolag. Fundera vilket budskap du vill sända ut och vilken image du vill ha, så sköter webbyrån detta åt dig. Länktips: https://www.inspirationcompany.se/ 

 

 

image

 

Ny logotyp, teckningar och bilder

Du kan också förnya din image med en helt ny logotyp, och även detta kan du få hjälp med på en webbyrå. Njut av att se ditt företag utvecklas när kundkretsen ökar. När du lyckas hålla kvar kunderna med olika aktiviteter, får du också en ökad försäljning.

Vill du ha fler aktiviteter på din hemsida och kundklubb, kan du enkelt få hjälp med det också. Du ser exempelvis från din försäljningsstatistik vilka av dina produkter som är mest populära. Då kan du ha en tävling bland klubbmedlemmarna där priserna är de mest attraktiva varorna, och på så vis håller du intresset uppe.

De som deltar i tävlingen kan sedan få riktade reklamerbjudanden, och du har alla möjligheter att låta dem värva sina vänner till dina klubbaktiviteter. Men en ny logotyp kan du väcka intresse hos nya kundgrupper också.

När dina kunder beställer, går de in på din sida, och då kan du på samma gång lämna budskap till dem som smäller lika högt som vilken annons som helst. De är ju redan intresserade av dina varor så de köper gärna mer.

Fler nyheter