Det finns många bra solcellslampor som kan belysa hela trädgården

11 januari 2022 Cecilia Olsson

editorial

Solcellslampor är ett bra sätt att belysa sin trädgård för den som vill hålla energiförbrukningen på så låg nivå som möjligt samtidigt som man vill kunna njuta av mysiga och funktionella lampor. Solcellslampor drivs av solens strålar, vilket innebär att de inte förbrukar någon ström och det kostar därmed inte något att ha de tända. Under en solig dag så laddas lampan upp så att den sedan kan lysa när det blivit mörkt ute. Man behöver alltså inte ha dåligt samvete gentemot miljön för att man vill förgylla sin trädgård med massa vackra lampor.

Solcellslampor är mer flexibla jämfört med eldrivna lampor 

En annan stor fördel med solcellslampor är att man i princip kan placera dem var man vill i trädgården. Vill man att de ska lysa lång tid in på kvällen så kan man dock behöva ta hänsyn till att solens strålar når fram till lampans solceller under dagen för att den ska kunna laddas upp. I övrigt är det bara att placera solcellslampan där man har behov av belysning, vare sig det är av rent praktiska anledningar eller för att göra trädgården mysigare. 

image

Använder man sig av eldriven belysning så behöver man se till att det finns ström där lampan sitter. Det kan antingen innebära att man behöver anlita en elektriker som kan installera lamporna eller så måste man dra elkablar till platsen där lampan ska stå. Med en solcellslampa så placerar man som sagt bara lampan där man vill ha den och kan enkelt flytta på den till en annan plats om behovet förändras. 

Solcellslampor för alla behov och ändamål

Hos SolarCamp hittar man ett brett utbud av högkvalitativa solcellslampor för hela tomten. De har allt från lampor som kan belysa uppfarten till ljusslingor som kan fungera som vacker dekoration i träden. Så oavsett vilken sorts solcellslampa man är ute efter så kan det vara klokt att titta på sortimentet hos SolarCamp.

Fler nyheter