Billigt kontorsstäd kan bli dyrt i längden

21 november 2019 patrick pettersson
Billigt kontorsstäd kan bli dyrt i längden

Det pratas mycket om hur ett rent och snyggt kontor kan öka produktiviteten hos de anställda, och varför det är viktigt för företag att satsa på renlighet. Trots det så finns det fortfarande många som gärna vill komma så billigt undan som möjligt vad gäller städning. Billigt kan dock bli dyrt om man inte väljer städföretag noggrant, och det finns många anledningar till varför priset inte är allt det bör handla om.

 

Viktigt att kunna lita på städhjälpen

När det är rent på kontoret så jobbas det flitigare – det säger åtminstone de undersökningar som har gjorts, men fungerar det att hyra in första bästa städbolag? Här får man ha i åtanke att detta är personer som kommer att ha tillgång till alla utrymmen på arbetsplatsen, som kommer att höra vad de anställda pratar om och som kanske ofta kommer att vara där utan övervakning och annat, och det är just det som kan bli en dyr historia i slutänden. 

Det finns något som kallas för oetisk konkurrens, där en individ säljer information vidare till ett annat företag, och det existerar även en risk för andra typer av stölder på arbetsplatsen. Detta är kanske inte särskilt troligt, men det kan bli en verklighet om man väljer att anställa exempelvis en anonym individ utan referenser, bara för att denna personen är billigare än mer seriösa städfirmor.

 

 

Hur man skyddar företaget

Det som är viktigt att titta på är inte bara priset, utan även tillförlitligheten och erfarenheten inom branschen och städ. Om man exempelvis behöver hjälp med kontorsstädning i Stockholm så är det viktigt att anlita ett pålitligt företag. När man väl börjar leta så upptäcker man snart att alternativen är många, och därmed så går det att hitta professionell städhjälp som faller inom företagets städbudget, och som samtidigt går att lita på.

Fler nyheter