Återfinn det essentiella i ditt liv

02 oktober 2019 Mikael Barani
Återfinn det essentiella i ditt liv

Vad är det essentiella i ditt liv? Vilka är sakerna som får dig att känna dig vid liv?

I många fall kan det vara så att vi kanske tror att vi inte klarar oss utan vissa saker. Naturligtvis kommer mobiltelefonen i åtanke här. Men kanske handlar det mer om att vi har blivit beroende av saker som mobilen. Vilket alltså inte är samma sak som att se något som essentiellt i ens liv.

Tar man mobilen som exempel så är det nog så i grund och botten att vi söker efter kontakt. Vi är trots allt ett socialt djur som evolutionärt har vuxit upp i stammar. Idag går det förvisso att klara sig utan en stam, eller ens en familj, men det är nog att gå emot vår natur.

Mobilen har blivit ett sätt att bli bekräftad. ”Jag finns eftersom folk gillar mina bilder och inlägg.”

Men tänk om vi istället skulle våga oss på att verkligen komma nära varandra. Oavsett om det gäller gamla bekanta eller människor som vi just nu inte känner men som kanske är våra blivande bästa vänner.

Ett tips är därför att ”glömma” mobilen i byrålådan därhemma och spendera en dag utan den. Se vad som händer.
Det betyder ju inte att du behöver ge dig ut i vildmarken. Det räcker med att vistas på biblioteket, i ett friluftsområde eller bara strosa omkring på stan.

Eller varför inte prova något nytt? Som att skriva upp dig på en ridskola i Stockholm. Typ som Swartlings.
Djur har en omisskännligt läkande effekt på oss människor. Kanske för att de endast ägnar sig åt essentialism och inte låter sig distraheras av saker som inte är i deras bästa intresse.

Kanske kommer du på hästryggen att återfinna en ro som du inte ens minns att du en gång i tiden hade.

Fler nyheter