Arborister sköter om träden i Lund

30 november 2021 william eriksson

editorial

Lund är mest känt som universitetsstad och för sin närhet till Malmö och Köpenhamn. Men staden har mer att erbjuda än så. Det är en vacker stad med flera fina parker och trädgårdar att strosa runt i. Bland annat finns där Stadsparken som är som en oas i staden där man kan varva ner med skön växtlighet. 

Man kan även ta sig till Botaniska trädgården där man bland annat kan få se brödfruktträd och Sveriges största och äldsta Ginkgo. Staden bjuder även på härliga naturområden, som den mystiska trollskogen i Torna Hällestad, känd för sina vridna vresbokar.

Alla träd behöver omvårdnad

Hur skulle dessa parker, trädgårdar och naturområden se ut utan alla sina träd? Helt klart skulle det inte bli samma upplevelse eftersom växtligheten och träden fyller en så viktig funktion. För att träden ska må bra och leva ett långt, vackert liv behöver de omvårdnad emellanåt.

image

Arborister är de som ser till att träden kan bevaras i så gott skick som möjligt så att människor kan fortsätta njuta av dem i park, trädgård och naturområden. Arboristerna har gedigna kunskaper om alla olika slags träd, vilka behov de har och hur de bäst kan skötas.

Få hjälp med träden i trädgården

Kanske är du en av dem som har turen att ha en egen, prunkande trädgård. Hur härligt det än är kan det kännas lite krångligt ibland om man saknar kunskap om hur den ska tas om hand på bästa sätt. Kanske är du osäker på hur mycket ett visst träd ska beskäras, eller hur tecken på sjukdom på träd kan te sig. 

Det kan också vara höjdrädsla som gör att det tar emot att klättra upp på stegen för att ta itu med de alltmer spretande grenarna. I sådana lägen kan det vara bra att ta kontakt med en erfaren arborist i Lund.  

Fler nyheter