Arbeta i modulbyggen tills ordinarie lokal är färdig

22 juni 2021 Lily Hansen

Du har en dröm om att bygga nytt. Företaget växer och det börjar bli trångt i lokalerna. Ni är redo att ta nästa steg, men det kommer också behöva moderniseras och investeras. Bland annat i just lokalerna. Ni behöver bygga ut och bygga större. Fair enough, sagt och gjort. Så får det bli. Men att bygga om är en lång och komplicerad process och era nuvarande lokaler kommer inte att kunna vara i bruk under tiden. Vad gör ni till dess? 

Det kommer inte att gå att låta all personal jobba hemifrån under utbyggnaden. Det blir inte hållbart. Ni måste vara på plats för att verkamheten ska kunna fortsätta att rulla. Det är här som modulbyggen blir en snabb, smidig och praktisk lösning. Det finns ingenting som är så behändigt som att beställa en modul när du behöver tillfälliga lokaler för en viss tid framöver. 

Ett utmärkt substitut 

Det finns oerhört många fördelar med moduler och modulbyggen. För det första byggs modulen i fabriken och inte på plats, och fraktas sedan ut till den angivna plats där du vill att den ska stå. Det innebär att du redan på förhand kommer att veta hur lokalen kommer se ut. Det finns med andra ord inget utrymme för några oväntade och negativa överraskningar. Du vet helt enkelt vad du får redan för början. 

För det andra är det just också en tillfällig lokal, vilket innebär att den kan fraktas bort lika lätt som den installerades när dina permanenta lokaler är färdigrenoverade. Modulerna ger er en stabil plats att jobba på under tiden som ni inte kan arbeta på ert ordinarie kontor. Vem vet, ni kanske till och med trivs så bra i modulerna att du säljer de nyrenoverade lokalerna och flyttar in verksamheten permanent i ditt kära modulbygge istället. Du ska aldrig säga aldrig.

Fler nyheter